Skip to main content

Danger Clothes

Geboren vanuit broederschap. Gemaakt om een groep mensen bij elkaar te brengen die dezelfde waarden hebben, die trots maar ook nederig zijn. Die iets goeds voor een ander willen doen, die genieten van het leven en altijd de grens opzoeken.

Voor de mensen die in mogelijkheden denken, die gevaar niet uit de weg gaan. Voor de operators, dienders, firstresponders en avonturiers onder ons, de mensen die er elke dag voor zorgen dat we rustig in ons bedje kunnen slapen. Voor de ‘like-minded’, voor de mensen die elke dag 100% uit hun leven willen halen, die een wedstrijd willen winnen maar na de wedstrijd elkaar de hand schudden. Voor de mensen die niet naar een ander kijken, maar eerst naar zichzelf. Voor iedereen die weet dat het bij jezelf begint, want je bent wat je doet.

Special Forces

De naam Danger Clothes refereert aan een gevaarlijke situatie waarbij luchtsteun je redding is, zelfs als de vijand dicht bij je zit. Een mooie metafoor voor steun vragen als je het zelf moeilijk hebt. De coördinaten 31U FT 05787 08375 staan voor het opleidingscentrum van het Korps Commandotroepen, de heilige grond van Bakhuis Roozenboom waar al sinds de Tweede Wereldoorlog elke commando is grootgebracht. De ‘Fairbairn-Sykes’ commandodolk staat symbool voor alle commando eenheden, het vertegenwoordigt moed en durf.

Het idee is begonnen bij voormalig Special Forces operators Ray Klaassens, Dai Carter en Onno van Boven, die zorgvuldig bouwen aan een groep mensen die zich bij elkaar thuis voelt. Die op basis van gedeelde normen en waarden elkaar helpen, elkaar uitdagen en elkaar beter willen maken.

Vanuit die gemeenschapsgedachte steunt Danger Clothes de stichting Commando & Family Foundation (CFF), die zich inzet voor (voormalig) operators en hun families van het Korps commandotroepen. Er gaat bij elke verkoop een vast percentage naar de stichting, zodat zij daar de juiste dingen mee kunnen doen.

Al onze kleding is gemaakt van 100% biologisch katoen en voorzien van duurzaam drukwerk.

Alle producten zijn Fair Wear en Oeko-Tex gecertificeerd en volgens hun samenstelling, zijn onze materialen GOTS / OCS100 / OCS Blended gecertificeerd. Dus geschikt voor zowel hippies als cowboys.

Fotografie gesponsord door:
TOMMY N LANCE