Privacyverklaring

Wij willen je graag informeren over de verwerking van je persoonsgegevens.
Wij van Commando & Family Support (CFS)  zijn afhankelijk van je bijdrage bij het verwezenlijken van onze doel: Het ondersteunen en tijdelijk vangnet willen bieden ten tijde van crisis voor alle huidige en voormalige operators en hun gezinnen. Of je dit nu doet door een donatie, vrijwilligerswerk, een campagne delen of een (online) petitie tekenen: alle hulp is van harte welkom en onmisbaar voor het bereiken van onze missie. Om een wederzijds vertrouwen tussen jou en CFS te scheppen willen we je graag op transparante wijze informeren over de manier waarop we omgaan met je persoonsgegevens.

Wij zijn verantwoordelijk voor je persoonsgegevens.
CFS is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens en vindt een zorgvuldige omgang met je persoonsgegevens zeer belangrijk. Dit betekent onder meer dat we vertrouwelijk met je persoonsgegevens omgaan, dat we beveiligingsmaatregelen hebben genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang of diefstal en dat we gegevens zullen verwijderen indien we deze niet meer nodig hebben voor onze werkzaamheden.

De momenten waarop we je persoonsgegevens ontvangen.
Voor het financieren van onze missie zijn wij onder meer afhankelijk van onze donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij het doen van een donatie aan CFS wordt o.a. je naam, emailadres en rekeningnummer verwerkt. Deze gegevens zijn nodig voor het registreren en verder verwerken van je donatie. Als jij je op een of andere wijze inzet voor CFS, verzamelen wij ook je gegevens ten behoeve van onze administratie.

Ook als je gebruik maakt van onze diensten kunnen je persoonsgegevens worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je contact opneemt met CFS per e-mail of telefoon, of als je een donatie doet via de website of direct via een storting. Of als je je inschrijft voor een nieuwsbrief of  evenement. In dit geval verwerken we o.a. je e-mailadres of je naam.

Daarnaast kunnen wij je gegevens verwerken die je online met ons deelt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen of aanbieden van hulp. Hierdoor kunnen we je gerichte en relevante hulp en informatie aanbieden.

Ons Privacy Statement heeft betrekking op CFS en alle door ons beheerde websites.
Ons Privacy Statement is van toepassing op het gebruik van persoonsgegevens door CFS en door CFS beheerde websites. Dit Privacy Statement hoort bij onze websites zoals aangegeven op: www.commandofamilysupport.nl/disclaimer

We gebruiken je persoonsgegevens voor het behalen van onze missie.
Wij gebruiken je persoonsgegevens omdat het nodig is voor het verwerken van donaties. Ook kunnen we je gegevens gebruiken zodat wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren én onze boodschap verder kunnen verspreiden. Soms bewaren we ook gegevens omdat dat moet vanwege (wettelijke) financiële en fiscale verplichtingen.

We verwerken alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor het kunnen verwerken van donaties of die bijdragen aan het realiseren van onze missie. Concreet gezegd verwerken we je persoonsgegevens zodat we onder andere:

  • Je donatie kunnen verwerken en beheren.
  • Je kunnen informeren over nieuwe campagnes en kunnen vragen om een nieuwe donatie te maken.
  • Onze financiële administratie kunnen beheren en zodat we kunnen voldoen aan financiële en fiscale (wettelijke) verplichtingen.
  • De kwaliteit van onze dienstverlening kunnen testen en verbeteren, zoals het verkrijgen van inzicht in het functioneren van de hulpverlening en onze website(s).
  • Marktonderzoeken kunnen uitvoeren, zodat we onze diensten meer kunnen afstemmen op de behoeften van onze relaties.
  • Webstatistieken kunnen bijhouden en het delen via social media kunnen faciliteren.
  • Nieuwe sponsoren, donoren en vrijwilligers kunnen werven.
  • Eventuele geschillen kunnen behandelen.
  • Interne en externe controle kunnen (laten) uitoefenen op onze diensten.

Om je te kunnen informeren over nieuwe campagnes en je te kunnen vragen om een nieuwe donatie te maken gebruikt CFS het e-mailadres van haar donateurs tevens om je te bereiken via social media kanalen, bijvoorbeeld Facebook. Dit doen we alleen als je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je emailadres. Wil je dit niet, dan kan je dit altijd bij ons aangeven zodat we je kunnen uitschrijven.

Wij gebruiken je gegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven genoemd.
CFS verkoopt je persoonsgegevens niet aan derde partijen. Wel delen we soms persoonsgegevens binnen samenwerkingsverbanden als dat nodig is voor het uitvoeren van onze missie. Daarnaast maken we in bepaalde gevallen gebruik van IT-systemen van leveranciers, waarbij het mogelijk is dat de leverancier ook toegang heeft tot het systeem waarop je persoonsgegevens worden verwerkt.

In alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze derde partijen voldoen aan voldoende waarborgen op het gebied van privacy en beveiliging.

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig
Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan nodig. Ons streven is om persoonsgegevens van donateurs te vernietigen zodra we deze niet meer nodig hebben om onze doelen te realiseren. Sommige gegevens worden bewaard omdat het op grond van een financiële en/of fiscale verplichting nodig is. In dat geval worden je gegevens zeven jaar bewaard. Na afloop van deze termijn zorgen wij ervoor dat je persoonsgegevens op zorgvuldige wijze worden verwijderd.

Je hebt verschillende rechten als het gaat om je persoonsgegevens:

  1. Je hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens.
  2. Je hebt het recht van verzet. Dit betekent dat je je kunt verzetten tegen het gebruik door CFS van je gegevens voor charitatieve doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van je gegevens voor onze campagnes of ander gebruik van je gegevens vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden aan je kant.

Je hebt altijd de mogelijkheid een klacht in te dienen over het gebruik van persoonsgegevens door CFS in algemene zin, zowel bij CFS als bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als je een verzoek doet zullen we allereerst beoordelen of we je verzoek in behandeling kunnen nemen. We kunnen het verzoek niet in behandeling nemen als we je identiteit niet kunnen vaststellen of als je recentelijk (korter dan zes maanden geleden) een vergelijkbaar verzoek hebt gedaan.

Als we het verzoek in behandeling hebben genomen, zijn er een aantal situaties waarin wij het verzoek moeten weigeren. Wij zullen een verzoek bijvoorbeeld moeten weigeren als de bescherming van de rechten van derden zwaarder weegt. Dit kan voorkomen in gevallen dat je inzageverzoek ook de persoonsgegevens van andere personen bevat. Als we het verzoek afwijzen, zullen we schriftelijk motiveren waarom we niet aan het verzoek kunnen voldoen.

Het kan gebeuren dat je het niet eens bent met onze beslissing op een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of verzet. In dat geval heb je ook het recht om een klacht neer te leggen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Je kunt je uitschrijven voor campagnes en nieuwsbrieven.
Als je een donatie hebt gedaan kan je adres, e-mailadres of telefoonnummer door ons worden gebruikt zodat we je kunnen informeren over onze nieuwe campagnes. Dit kan gebeuren per post, e-mail of telefoon. Je kunt je uit laten schrijven door  een e-mail sturen naar info@commandofamilysupport.nl.

Op onze websites staan links naar websites van derden.
Op onze website staan meerdere links naar websites van derde partijen. Wij willen je adviseren het Privacy Statement te lezen van de website die je via onze website bezoekt. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de manier waarop websites van derde partijen omgaan met je persoonsgegevens.

Beveiliging
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo is de dataverbinding en communicatie via de website beveiligt middels een beveiligde verbinding en beveiligingscertificaat (HTTPS).

Cookie Statement
CFS gebruikt cookies op haar websites.
CFS maakt op al door haar beheerde website(s) gebruik van cookies. Een cookie is een bestandje dat op je computer, tablet of telefoon wordt opgeslagen. Met behulp van een cookie kunnen we bijvoorbeeld het gebruik van de site voor jou gemakkelijker te maken, de kwaliteit van onze website testen, je gericht advertenties van onze campagnes laten zien of het mogelijk maken om een webpagina via social media te delen.

Wij maken op onze website(s) gebruik van functionele, analytische en social media cookies. Hieronder wordt per categorie uitgelegd wat deze inhouden en waarvoor we deze informatie gebruiken:

  • Functionele cookies worden ingezet om de werking van onze website te optimaliseren. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor het correct functioneren van formulieren op onze website(s).
  • Analytische cookies worden door CFS gebruikt om de kwaliteit en de effectiviteit van de website(s) te kunnen testen en te optimaliseren.
  • Social media cookies maken handige extra’s mogelijk. Het gaat dan om bijvoorbeeld om een Google Maps-plattegrond met interactieve routebeschrijving, de ‘like’-knop van Facebook of de mogelijkheid om iets via Twitter te delen. Door deze cookies ‘weet’ de website die jij bekijkt, of je bij Google, Facebook of Twitter bent ingelogd.

Hoe lang blijven de cookies op mijn computer, tablet of telefoon staan?
Functionele cookies worden na je bezoek van onze website(s) weer gewist. Analytische cookies worden niet automatisch gewist. Je zult ze dus zelf moeten verwijderen.

Wat kun je doen als je (bepaalde) cookies niet wilt of wilt verwijderen?
Je kunt via de instellingen van uw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla of Chrome) aangeven of en, zo ja, welke cookies je accepteert. Het verschilt per browser waar deze instellingen zich bevinden. Via de ‘help’-functie van je browser kun je de exacte locatie en werkwijze achterhalen. Houd er rekening mee dat indien je (bepaalde) cookies weigert, je mogelijkerwijs geen of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van onze website!

Vragen?
Heb jij vragen of opmerkingen over ons Privacy Statement of over hoe CFS omgaat met persoonsgegevens, dan kun je deze vragen richten aan:

Commando & Family Support
Karel Doormanweg 9-D
3115 JD Schiedam
Tel: 020-820 8207
info@commandofamilysupport.nl

Wijzigingen Privacy Statement.
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het Privacy Statement. Controleer daarom regelmatig ons Privacy Statement voor mogelijke wijzingen in ons beleid.

CFS

E-mail: info@commandofamilysupport.nl
Karel Doormanweg 9-D
3115 JD Schiedam
Tel: 020-820 8207

KvK: 69737401
IBAN NL55INGB0008054492
STG Dutch Special Operations Charity Funds
RSIN: 857990676

Copyright 2018 - Dutch Special Operations Charity Funds - Disclaimer - Privacyverklaring